Få hænderne fri

Er du én af dem, som ikke kan sidde stille? Og som elsker at få sat flueben ud for tingene på to-do-listen? Det kan nogle gange være rigtig svært at få ordnet de ting, man gerne vil, når man samtidig skal være mor eller far. Man lærer at gøre virkelig mange ting med én hånd, når man bliver forældre, men vi kender vist alle, at det bliver rigtig tungt for armen og gør ondt i ryggen, hvis barnet vil op hele tiden. 

Størrelse har (næsten) ingen betydning

Uanset om dit barn er 5 uger eller 1,5 år kan man nogle gange have behov for at have hænderne fri til nogle af de praktiske ting, man skal have ordnet. For eksempel laver aftensmaden sjældent sig selv, vasketøjet hopper heller ikke selv ind i vaskemaskinen og nullermændene forsvinder desværre heller ikke bare uanset hvor meget, man ønsker det. 

De fleste kender den tid på eftermiddagen, hvor man skal til at have gang i kødgryderne, spirevippen er sulten og træt og har bare brug for at være hos mor eller far. Men det er svært og uhensigtsmæssigt at lave mad med spirevippen på armen - og det gælder både ham på 5 uger og hende på 2 år. 

Forælder og praktisk gris på samme tid 

Vi har løsningen på, hvordan du kan være forælder samtidig med, at du ordner alt det praktiske. Og det er et bæreredskab. Med sådan ét kan du bære dit barn på maven eller ryggen, mens du har begge hænder frie. 

Man kan lave en laaaaang liste med situationer, hvor det er praktisk at kunne bære sit barn og have hænderne fri. Herunder ser du nogle af dem: 

  1. Måske er du forældre til mere end ét barn og har brug for at hjælpe den ældste med noget eller måske bare vil lege hans eller hendes yndlingsleg. Så er det rart at have begge hænder fri samtidig med, at man stadig kan være tæt på og give tryghed til den mindste. 
  2. Det kan også være, at du skal ud af døren for at handle, hente det store barn eller skal gå steder, hvor det ikke er egnet at have en vogn med. 
  3. Måske du elsker at bage og lave mad, samtidig med, at barnet er med og kan holde øje med, hvad du laver eller få sig en lur hos dig imens. 

Med et bæreredskab kan du have hænderne fri uden at gå på kompromis med det at være forælder. Du kan alt efter, hvilket behov du har, hvor stort dit barn er og hvordan du ønsker at bære, finde et redskab, som passer til lige netop jer. 

Lad mig komme i gang

Kan du ikke komme hurtigt nok i gang? Du kan læse vores guide til, hvordan du vælger det rette bæreredskab, så du kan blive klogere på, om det er en fastvikle, strækvikle, ringslyngebæresele eller en blanding du skal have fingrene i. 

Du er også meget velkommen til at kontakte mig, så jeg kan hjælpe dig med at komme i gang med at bære.

God bærelyst!
Rikke - uddannet slyngevejleder

 

GUIDE TIL AT VÆLGE BÆREREDSKAB

Andre fortæller