Fordele ved at bære sit barn

Overvejer du, om du skal begynde at bære dit barn i et bæreredskab, men synes det er svært at finde hoved og hale i det hele? Så læs med her. Jeg har forsøgt at skrive lidt om, hvilke fordele, der er, ved at bære sit barn. 

Nærhed, tryghed og hud mod hud 

Det at bære giver bare en helt fantastisk nærhed mellem bærer og barn/baby. Ja, det er faktisk svært at komme meget tættere på andre måder. Det er desuden en god mulighed for hud mod hud derhjemme, som jo anbefales af flere fagpersoner, når baby er helt spæd. Det at bære i et bæreredskab er også fantastisk, når barnet er uroligt eller ikke vil sove, da mange babyer falder til ro, når de er så tætte på deres forældre og kan mærke deres bevægelser og vejrtrækning.

Strækvikle

Undgå en overstimuleret baby

Nogen bruger faktisk også bæreredskabet til sociale arrangementer, når man ikke lige synes, at baby skal gå på runde fra tante, til onkel, til olde og så tilbage til tante igen. Det kan være svært at få sagt, at man ikke lige synes, at baby skal på tur nu. Med barnet på maven, hoften eller ryggen kan man signalere, at man har brug for ro til barnet. Desuden er det heller ikke helt så nemt for tante at komme hen og hapse det. På den måde kan man skærme baby fra at få alt for mange uoverskuelige indtryk. 

Frie hænder og ingen begrænsninger

En af de mange fordele ved at bruge et bæreredskab til sit barn er også, at man som forældre har hænderne fri til alverdens andre ting, som også skal klares, når man har en baby, og måske andre børn for den sags skyld. Fx at lege, lave mad, rydde op eller pakke til man skal ud af døren.

Desuden er der stort set ingen begrænsninger med et bæreredskab. 

  • Du kan komme hvorhen du har lyst - også steder, som ikke ville være hensigtsmæssigt, hvis baby lå i en barnevogn. 
  • Du kan have hænderne fri til at handle eller shoppe 
  • Du kan gå en tur med hunden uden at være nervøs for om snoren nu bliver viklet ind i barnevognen.
  • Det er muligt både at amme og give flaske i en vikle, så du kan gøre det diskret, når du er ude, hvis du ønsker det. 

Baby i vikle

Undgå lange arme og ondt i ryggen

En anden virkelig dejlig fordel ved at bære sit barn i et bæreredskab er, at man slipper for at bære i armene, som hurtigt bliver tunge. Man undgår også en skæv holdning i ryggen, som man ofte har, når baby sidder på den ene arm. Med et bæreredskab, der passer til dig, bliver vægten fordelt på kroppen, så du hverken får ondt i skuldre eller ryg. På den måde kan du bære barnet tæt på kroppen i længere tid end ellers. 

Hjælp til at komme i gang

Har du brug for at vide mere om, hvilke fordele, der er, ved at bære sit barn, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg har også lavet en guide til at vælge det rette bæreredskab, så du kan blive klogere på, om det er en fastvikle, strækvikle, ringslyngebæresele eller en blanding du skal kaste dig ud i. 

God bærelyst!
Rikke - uddannet slyngevejleder

GUIDE TIL AT VÆLGE BÆREREDSKAB

Andre fortæller